Hvorfor vælge privat psykolog?

Der kan være mange årsager til selv at vælge din psykolog. Det kan være ventetid på psykologydelser i det offentlige sundhedssystem, utilfredshed med offentlige tilbud eller ønske om supplerende eller længerevarende behandlings- eller udviklingsforløb. Det kan være ønsker om “second opinion” på diagnoser og behandlings- og udviklingsplaner. Det kan også være ønsker om anonymitet og undgåelse af registreringer i offentlige systemer, som motiverer til at vælge private sundhedstilbud.

Der er ingen tvivl om at vi har et godt og veludbygget offentligt sundhedssystem i Danmark. Men det offentlige sundhedssystem er også i disse år udfordret af stigende udgifter til nye avancerede behandlinger, store forventninger fra borgere samt økonomiske og politiske rammer.

Hvis du benytter privat psykolog kan det give dig mulighed for at:

  • få hurtig adgang til behandlingen/psykologydelsen
  • vælge hvornår du vil behandles/starte dit forløb
  • vælge hvor du vil have behandlingen/samtalerne
  • modtage behandling/psykologydelser som ikke tilbydes skræddersyet til dig og netop din problemstilling i det offentlige sundhedssystem
  • få længere behandling/flere samtaler end ellers tilbud

I de fleste tilfælde kan behandling/psykologydelser hos private psykologer modtages uden længere ventetid og med stor fleksibilitet ift. dine ønsker og behov.